Sådan vælger du en app til fotooprydning på iPhone uden abonnement
Nogle apps til fotooprydning på iPhone kan bruges med et engangskøb uden abonnement. Men nogle apps sælger både abonnementer og engangskøb, så tjek på betalingsskærmen, hvilket produkt du køber.
Skrevet 22. oktober 2026. Oplysninger om køb i app kontrolleret i App Store 21. oktober 2026. Menunavne kontrolleret i Apples supportvejledninger.
Hurtigt overblik: Fem ting, du bør tjekke, før du betaler
Betalingsform: Tjek, om det er et abonnement, hvor du betaler igen hver periode, eller et engangskøb. Du kan se produktnavne og priser i listen Køb i app på appens side i App Store.
Den indbyggede app Fotos: Prøv først de ting, Fotos allerede kan gratis, som at kombinere identiske fotos. Vælg derefter en app til det, der er tilbage.
Gratis brug: Se, hvor meget du kan prøve med dine egne fotos, før du betaler. Det varierer fra app til app, om der er en daglig grænse eller en gratis prøveperiode.
Om fotos sendes til en server: Tjek, om analysen foregår på din telefon, eller om dine fotos skal uploades. Se også, om du kan bruge appen uden at oprette en konto.
Automatisk sletning: Tjek, om du selv vælger de fotos, der skal slettes, og om slettede fotos flyttes til Slettet for nylig, så du kan gendanne dem.
1. Betalingsform: Abonnement eller engangskøb
Nogle apps til fotooprydning er gratis at installere, men tager betaling for ekstra funktioner i appen. Blandt de App Store-sider, vi har tjekket, var der apps, som både havde tidsbegrænsede produkter og en livstidsmulighed. Hvis du kun vil betale én gang, skal du tjekke det produkt, du har valgt, på selve betalingsskærmen.
Før du betaler: Se produktnavne og priser i listen Køb i app på appens side i App Store. Tjek appens betalingsskærm og beskrivelse for at se, om et produkt fornyes automatisk.
Gratis prøveperioder: Nogle produkter starter med en gratis prøveperiode og bliver til et abonnement, når prøveperioden slutter.
2. Kan den indbyggede app Fotos klare det?
Før du henter en app, kan du starte med det, Fotos kan gøre gratis.
Identiske fotos: Dublerede fotos og videoer, som Fotos finder, samles i Dubletter. På iOS 26 og 27 går du til Samlinger > Andet > Dubletter. På iOS 18 er det Andet > Dubletter. Når du trykker på Kombiner, samler Fotos den højeste billedkvalitet og relevante data i ét foto, som beholdes. De øvrige flyttes til Slettet for nylig.
Skærmbilleder: På iOS 26 og 27 finder du dem under Samlinger > Medietyper > Skærmbilleder. På iOS 18 ruller du ned i Fotos og går til Medietyper > Skærmbilleder.
Seriefotos: Åbn miniaturen Serie, og vælg kun de billeder, du vil beholde.
Fotos samler ikke alle slags fotos for dig. Apples vejledninger nævner ingen samling kun til slørede eller rystede fotos eller fotos med lukkede øjne. Fotos, der ligner hinanden, og som Dubletter ikke finder, skal du også selv sammenligne og vælge imellem. Læs mere om at rydde op med Fotos i Sådan frigør du plads, som fotos optager på iPhone. Se, hvorfor dubletter opstår, i Hvorfor er der dublerede fotos på min iPhone?
3. Hvor meget kan du gøre gratis?
Det vigtigste ved en app til fotooprydning er, hvad den finder i dine egne fotos, og det ved du først, når du har prøvet den. Hvor meget der er gratis, varierer fra app til app. Nogle har en daglig grænse, mens andre giver dig en prøveperiode. Tjek, at du faktisk kan slette fotos gratis og ikke kun finde dem. Se de foreslåede fotos i dit eget bibliotek igennem, tjek, at der ikke er noget imellem, du har brug for, og beslut derefter, om du vil betale.
4. Bliver dine fotos sendt til en server?
En app til fotooprydning skal have adgang til dit fotobibliotek for at kunne gøre sit arbejde. Derfor er det en god idé at tjekke, hvor dine fotos bliver analyseret.
App-anonymitet: Under App-anonymitet på appens side i App Store kan du se, hvilke data udvikleren oplyser, at appen indsamler. App Store gør også opmærksom på, at disse oplysninger ikke er blevet bekræftet af Apple.
Appbeskrivelse og anonymitetspolitik: Se, om der står, at analysen foregår på din telefon, eller at fotos uploades.
Konto: Tjek, om du kan bruge appen uden at oprette en konto eller logge ind. Om der indsamles personoplysninger, er et andet spørgsmål end, om der er en konto, så tjek anonymitetspolitikken for det.
5. Sletter appen fotos af sig selv?
Det er forskelligt fra person til person, hvilket foto man vil beholde fra en række billeder, der ligner hinanden. Derfor er det en god idé at tjekke, at appen viser forslag og lader dig vælge, hvad du vil slette.
Gendannelse: Fotos, du sletter på iPhone, flyttes til Slettet for nylig, og du kan gendanne dem inden for 30 dage. Tjek, at der står i appens beskrivelse, at slettede fotos flyttes dertil.
iCloud-fotos: Hvis du bruger iCloud-fotos, slettes et foto, du sletter på én enhed, også på dine andre enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-konto.
Lagerplads: Slettede fotos bliver i Slettet for nylig i 30 dage og slettes derefter permanent. Hvis lagerpladsen på din iPhone er uændret, efter at du har slettet fotos, skal du tjekke Slettet for nylig. Du kan nøjes med at slette de fotos permanent, som du ikke har brug for, men fotos, der slettes på denne måde, kan ikke gendannes.
PhotoSlimmer vurderet ud fra de samme fem punkter
PhotoSlimmer er en app til at rydde op i fotos, som vi (newmean.ai) udvikler. Den virker på iPhone (iOS 18.0 eller nyere) og Android. Her er, hvordan den klarer de fem punkter ovenfor.
Betalingsform: Ubegrænset sletning fås som et engangskøb. Der er intet abonnement.
Det, den tilføjer til Fotos: Den finder slørede eller rystede fotos og fotos med lukkede øjne. Under Lignende fotos grupperer den fotos, der ligner hinanden, og serier. Fra version 2.1 samles kopier af det samme foto som Identiske kopier, selv om optagelsesdatoerne er forskellige. Det kan være et foto, du har gemt to gange eller gemt igen efter at have modtaget det i en beskedapp.
Gratis brug: Det er gratis at finde og gennemgå fotos, og du kan slette op til 50 fotos gratis om dagen.
Om fotos sendes til en server: Analysen foregår kun på din telefon med en AI-model, der er indbygget i appen. Dine fotos uploades ikke, og du skal ikke oprette en konto.
Automatisk sletning: Appen sletter aldrig noget af sig selv. Du vælger, hvilke fotos du vil beholde. Fotos, du sletter på iPhone, flyttes til Slettet for nylig, og du kan gendanne dem inden for 30 dage, medmindre du sletter dem permanent.
Ofte stillede spørgsmål
Findes der en app til fotooprydning på iPhone med engangskøb og uden abonnement?
Ja. PhotoSlimmer, som vi udvikler, lader dig slette ubegrænset med et engangskøb uden abonnement, og du kan slette op til 50 fotos gratis om dagen. For andre apps kan du se produktnavne og priser i listen Køb i app på appens side i App Store og tjekke appens betalingsskærm for at se, om et produkt er et engangskøb eller et abonnement, der fornyes automatisk.
Kan jeg frigøre plads ved at slette dublerede fotos kun med appen Fotos?
Ja. Tryk på Kombiner i Dubletter i appen Fotos for at beholde ét foto. De øvrige flyttes til Slettet for nylig. Apple oplyser, at du kan frigøre plads ved at kombinere dubletter på denne måde. Hvis lagerpladsen på din iPhone er uændret, efter at du har slettet fotos, skal du tjekke Slettet for nylig. Fotos, du sletter permanent der, kan ikke gendannes.
Findes der en iPhone-app, der finder dublerede eller slørede fotos og sletter dem for at frigøre plads?
Ja. Du kan kombinere dublerede fotos i Dubletter i den indbyggede app Fotos. PhotoSlimmer, som vi udvikler, finder slørede eller rystede fotos og fotos med lukkede øjne og grupperer både fotos, der ligner hinanden, og Identiske kopier. Du vælger selv, hvilke fotos der skal slettes. Hvis lagerpladsen på din iPhone er uændret, efter at du har slettet fotos, skal du tjekke Slettet for nylig, men fotos, du sletter permanent, kan ikke gendannes.
Vil du prøve en app til fotooprydning med engangskøb?
PhotoSlimmer er gratis at hente, og du kan slette op til 50 fotos om dagen for at prøve den. Se, hvad den finder i dine egne fotos, og beslut derefter, om du vil købe ubegrænset sletning.