Slik velger du en app for bilderydding på iPhone uten abonnement
Noen apper for bilderydding på iPhone krever bare et engangskjøp, uten abonnement. Men enkelte apper tilbyr både abonnement og engangskjøp, så sjekk hvilket produkt du kjøper på betalingsskjermen.
Skrevet 22. oktober 2026. Oversiktene over kjøp i app er kontrollert på App Store 21. oktober 2026. Menynavn er kontrollert mot Apple-kundestøtte.
Kort oversikt: fem ting å sjekke før du betaler
Prismodell: Sjekk om det er et abonnement der du betaler på nytt hver periode, eller et engangskjøp. Du kan se produktnavn og priser i listen Kjøp i app på appens App Store-side.
Den innebygde Bilder-appen: Prøv først det Bilder-appen allerede gjør gratis, som å slå sammen identiske bilder. Velg deretter en app til det som gjenstår.
Gratisgrenser: Se hvor mye du kan prøve med dine egne bilder før du betaler. Det varierer fra app til app om det er en daglig grense eller en gratis prøveperiode.
Om bilder sendes til en server: Sjekk om analysen skjer på telefonen, eller om bildene dine må lastes opp. Det er også nyttig å se om du kan bruke appen uten å registrere deg.
Automatisk sletting: Sjekk om du selv velger bildene som skal slettes, og om slettede bilder flyttes til Nylig slettet, slik at du kan gjenopprette dem.
1. Prismodell: abonnement eller engangskjøp
Noen apper for bilderydding er gratis å installere og tar betalt for mer inne i appen. Blant App Store-sidene vi sjekket, var det noen apper som hadde både produkter for en fast periode og et livstidsalternativ. Hvis du bare vil betale én gang, sjekk produktet du har valgt på selve betalingsskjermen.
Før du betaler: Se på produktnavn og priser i listen Kjøp i app på appens App Store-side. Sjekk betalingsskjermen og appbeskrivelsen for å se om et produkt fornyes automatisk.
Gratis prøveperioder: Noen produkter starter med en gratis prøveperiode og går over til et abonnement når prøveperioden er over.
2. Kan den innebygde Bilder-appen gjøre jobben?
Før du laster ned en app, start med det Bilder-appen kan gjøre gratis.
Identiske bilder: Duplikater av bilder og videoer som Bilder finner, samles i Duplikater. På iOS 26 og 27 går du til Samlinger > Annet > Duplikater. På iOS 18 er det Annet > Duplikater. Når du trykker på Slå sammen, kombinerer Bilder den høyeste bildekvaliteten og relevante data for å beholde ett bilde. De andre flyttes til Nylig slettet.
Skjermbilder: På iOS 26 og 27 finner du dem under Samlinger > Medietyper > Skjermbilder. På iOS 18 ruller du ned i Bilder og går til Medietyper > Skjermbilder.
Bildesekvenser: Åpne miniatyrbildet av bildesekvensen og velg bare bildene du vil beholde.
Bilder-appen samler ikke alle typer bilder for deg. Apples veiledninger nevner ingen egen samling for bare uskarpe eller rystede bilder, eller bilder med lukkede øyne. Lignende bilder som Duplikater ikke finner, må du også sammenligne og velge mellom selv. Les mer om å rydde med Bilder i Slik frigjør du lagringsplass brukt av bilder på iPhone. Les om hvorfor duplikater oppstår i Hvorfor har jeg duplikater av bilder på iPhone?
3. Hvor mye kan du gjøre gratis?
Det viktigste med en app for bilderydding er hva den finner i dine egne bilder, og det finner du bare ut ved å prøve den. Gratisgrensene varierer fra app til app. Noen har en daglig grense, mens andre lar deg prøve appen i en bestemt periode. Sjekk at du faktisk kan slette bilder gratis, ikke bare finne dem. Se gjennom bildene appen foreslår fra ditt eget bibliotek, sjekk at ingen bilder du trenger har kommet med, og bestem deg deretter for om du vil betale.
4. Sendes bildene dine til en server?
En app for bilderydding trenger tilgang til bildebiblioteket ditt for å gjøre jobben. Derfor er det lurt å sjekke hvor bildene dine analyseres.
Apper og personvern: Under Apper og personvern på appens App Store-side kan du se hvilke data utvikleren oppgir at appen samler inn. App Store opplyser også at denne informasjonen ikke har blitt verifisert av Apple.
Appbeskrivelse og retningslinjer for personvern: Se om det står at analysen skjer på telefonen, eller at bilder lastes opp.
Konto: Sjekk om du kan bruke appen uten å registrere deg eller logge inn. Om personopplysninger samles inn, er et eget spørsmål uavhengig av om du har en konto, så sjekk retningslinjene for personvern for å finne ut av det.
5. Sletter appen bilder på egen hånd?
Hvilket bilde du vil beholde fra en gruppe lignende bilder, varierer fra person til person. Derfor er det lurt å sjekke at appen viser forslag og lar deg velge hva som skal slettes.
Gjenoppretting: Bilder du sletter på iPhone, flyttes til Nylig slettet, der du kan gjenopprette dem innen 30 dager. Sjekk at appbeskrivelsen sier at slettede bilder flyttes dit.
iCloud Bilder: Hvis du bruker iCloud Bilder, blir et bilde du sletter på én enhet, også slettet på andre enheter der du er logget på med samme Apple-konto.
Lagringsplass: Slettede bilder ligger i Nylig slettet i 30 dager før de slettes permanent. Hvis du har like lite ledig plass på iPhone etter at du har slettet bilder, sjekk Nylig slettet. Du kan velge bare bildene du ikke trenger og slette dem permanent, men bilder som slettes på denne måten, kan ikke gjenopprettes.
PhotoSlimmer vurdert etter de samme fem punktene
PhotoSlimmer er en app for bilderydding som vi i newmean.ai lager. Den fungerer på iPhone (iOS 18.0 eller nyere) og Android. Slik kommer den ut på de fem punktene ovenfor.
Prismodell: Du får ubegrenset sletting med et engangskjøp. Det er ikke noe abonnement.
Hva den gjør i tillegg til Bilder-appen: Den finner uskarpe eller rystede bilder og bilder med lukkede øyne. I Lignende bilder grupperes lignende bilder og bildesekvenser. Fra versjon 2.1 grupperes kopier av samme bilde som Identiske kopier, selv om opptaksdatoene er forskjellige. Det kan for eksempel være et bilde du har lagret to ganger, eller lagret på nytt etter å ha fått det i en meldingsapp.
Gratisgrenser: Det er gratis å finne og se gjennom bilder, og du kan slette opptil 50 bilder gratis hver dag.
Om bilder sendes til en server: Analysen skjer bare på telefonen med en KI-modell som er innebygd i appen. Bildene dine lastes ikke opp, og du trenger ingen konto.
Automatisk sletting: Appen sletter aldri noe på egen hånd. Du velger selv hvilke bilder du vil beholde. Bilder du sletter på iPhone, flyttes til Nylig slettet, der du kan gjenopprette dem innen 30 dager, med mindre du sletter dem permanent.
Vanlige spørsmål
Finnes det en app for bilderydding på iPhone med engangskjøp og uten abonnement?
Ja. PhotoSlimmer, som vi lager, gir deg ubegrenset sletting med et engangskjøp, uten abonnement. Du kan slette opptil 50 bilder gratis hver dag. For andre apper kan du se på produktnavn og priser i listen Kjøp i app på appens App Store-side. Sjekk appens betalingsskjerm for å se om produktet er et engangskjøp eller et abonnement som fornyes automatisk.
Kan jeg frigjøre plass ved å slette duplikater med bare Bilder-appen?
Ja. I Duplikater i Bilder-appen trykker du på Slå sammen for å beholde ett bilde. De andre flyttes til Nylig slettet. Apple sier at du kan frigjøre plass ved å slå sammen duplikater på denne måten. Hvis du har like lite ledig plass på iPhone etter at du har slettet bilder, sjekk Nylig slettet. Bilder du sletter permanent der, kan ikke gjenopprettes.
Finnes det en iPhone-app som finner duplikater eller uskarpe bilder og sletter dem for å frigjøre plass?
Ja. Du kan slå sammen duplikater i Duplikater i den innebygde Bilder-appen. PhotoSlimmer, som vi lager, finner uskarpe eller rystede bilder og bilder med lukkede øyne, og grupperer lignende bilder og Identiske kopier. Du velger selv hvilke bilder du vil slette. Hvis du har like lite ledig plass på iPhone etter at du har slettet bilder, sjekk Nylig slettet. Husk at bilder du sletter permanent, ikke kan gjenopprettes.
Vil du prøve en app for bilderydding med engangskjøp?
PhotoSlimmer er gratis å laste ned, og du kan slette opptil 50 bilder gratis hver dag for å prøve den. Se hva appen finner i dine egne bilder, og bestem deg deretter for om du vil kjøpe ubegrenset sletting.